


MISLUKTE APPELCAKE UIT EEN VAN DE BOEKEN VAN STERK IN DE KEUKEN
Ingrediënten
Voor 4 personen
Eetbaar Cakebeslag
- 140 gram bloem
- 100 gram roomboter
- 80 gram suiker
- 75 milliliter melk
- 1 theelepel vanillearoma
- munt
- zout
Appel
- 2 appels
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel Koek & Speculaas Kruidenmix of kaneel
- roomboter om in te bakken

ZO MAAK JE HET.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte). Verspreid de bloem over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8 minuten in de oven. Dit doodt eventuele bacteriën, zodat je de bloem veilig kunt gebruiken. Laat de bloem daarna afkoelen.
Stap 2
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd met een koksmes in kleine blokjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appelstukjes samen met de suiker en Koek- en Speculaas Kruidenmix (of kaneel) tot ze zacht zijn en licht beginnen te karameliseren.
Stap 3
Klop in een mengkom de zachte roomboter samen met de suiker tot het mengsel licht van kleur is (dit duurt enkele minuten). Voeg de afgekoelde bloem toe, samen met de melk, vanillearoma en een snufje zout. Mix alles goed door tot een lekker cakebeslag.
Stap 4
Doe met een ijslepel cakebeslag in schaaltjes. Verdeel de warme appelvulling erover en serveer de Mislukte Appelcake ’t Zusje met een blaadje verse munt en geniet direct van dit heerlijke, warme nagerecht.
Maak jouw eigen website met JouwWeb